Usluga

DETALJI NAŠE USLUGE

o usluzi | o data centru | o mreži | o programima | o podršci

OPĆENITO O USLUZI

MOJI SERVERI je prvo regionalno web mjesto specijalizirano isključivo za iznajmljivanje poslužitelja, a implementirano je kao ključni dio sveobuhvatnog automatiziranog informacijskog sustava za prezentaciju naših proizvoda i usluga.

Zahvaljujući partnerskim odnosima s velikim dobavljačima, u mogućnosti smo prezentirati široku ponudu poslužitelja namijenjenih svim poslužiteljskim zadaćama (Regular i Premium linije poslužitelja) po cijenama koje su usporedive s najpovoljnijim svjetskim cijenama. Također, svi poslužitelji iz ponude su dostupni što omogućava promptnu aktivaciju usluge i zamjenu bilo kojeg dijela ili cijelog poslužitelja unutar 4 sata od eventualnog kvara.

O DATA CENTRU

Glavni data centar smješten je u Strasbourgu, EU, a izgrađen je po najmodernijim standardima:

  • - Napajanje električnom energijom potpuno je redudantno zahvaljujući korištenju više različitih dobavljača.
  • - Svi ključni dijelovi infrastrukture uključujući poslužitelje osigurani su rezervnim UPS sustavom kapaciteta 36 sati.
  • - Sigurnost prostora osigurana je posebnom stručnom službom cijelo vrijeme. Također, unutarnji sigurnosni sustav (čip-kartice sa nivoima ovlaštenja, biometrički sustav) osigurava najmodernije sigurnosne kriterije.
  • - Implementiran je visoko pouzdani protupožarni sustav.
  • - Visoko učinkovit klimatizacijski sustav brine se o osiguravanju potrebne temperature i vlažnosti zraka.

Data centar smješten u St. Louis-u, SAD, također je implementiran po sličnim kriterijima, što uz poznate američke standarde osigurava identične vrhunske uvjete.

O MREŽI

Brzina je najveći prioritet pa je data centar spojen direktno na ekskluzivni backbone kapaciteta 550 gbps, koji je direktno spojen na najvažnije europske IX (Internet Exchange) lokacije kao što su DE-CIX, AMSIX ili LINX. Maksimalna brzina prema svim lokacijama te redudantnost mreže osigurana je i direktnim spojevima sa velikim dobavljačima prometa kao što su Deutsche Telekom, Level 3, Global Crossings, DE-CIX, Cogent i Ecix.

O PODRŽANIM PROGRAMSKIM TEHNOLOGIJAMA

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i znanju u području Microsoft tehnologija, našim korisnicima uvijek predlažemo sustave bazirane na Windows x64 poslužiteljskoj platformi, u ovisnosti od linije poslužitelja. Takav pristup osigurava maksimalnu kompetenciju podrške, a dodatna prednost je mogućnost kvalitetnog postavljanja i održavanja ostalih naprednih poslužiteljskih tehnologija (MS SQL Server, MS Exchange, MS CRM), kao i detaljno poznavanje Windows servisa (DNS, IIS, NLB…).

Međutim, za korisnike koji posjeduju dovoljnu količinu znanja i iskustva za podešavanje i održavanje sustava baziranih na Linux tehnologiji, osigurali smo više različitih Linux distribucija, u ovisnosti od linije poslužitelja. Prema potrebama, takvi korisnici mogu birati između OpenSuSe, Ubuntu, Debian, CentOS ili Red Hat distribucije.

O PODRŠCI

Visoka profesionalnost u pružanju usluge nema alternative pa podršku korisnicima provodimo bez kompromisa.

Služba prodaje (koja je nadležna i za ponude i račune) dostupna je u radno vrijeme.

Tehnička podrška dostupna je po 24/7/365 principu:

  • - Direktni telefonski pristup (GSM) dostupan je svaki dan 09:00 – 17:00
  • - Skype pozivi mogući su svaki dan 09:00 – 23:00
  • - E-mail podrška dostupna je 24/7/365
  • - Korisnički portal dostupan je 24/7/365

Za posebno važne korisnike osigurali smo sustav Premium podrške koji osigurava istu osobu podrške za sva pitanja vezana uz tehničku problematiku i prodaju po principu 24/7/365 (GSM, Skype i e-mail).